Veelgestelde vragen

Wat is Secret Santa?

Niets leuker dan een onverwacht cadeautje krijgen, toch? En al helemaal als je niet eens weet van wie. Met onze Secret Santa-generator hoef je niet meer in te zitten met namen trekken en uitpluizen wie voor wie moet kopen. Dat doet onze tool voor jou. Organiseer je eigen Secret Santa met vrienden, collega’s of familie, voeg je verlanglijstje toe en ontdek voor wie jij dit jaar een geschenk mag kopen. Nu nog raden van wie jij gaat krijgen...

Hoe werkt het?

Maak een evenement aan op de startpagina. Je hebt minstens 3 deelnemers nodig, de eerste deelnemer is de lijstbeheerder. De lijstbeheerder zal een bevestigingsmail aankrijgen. Als de deelname is bevestigd, wordt de secretsantalijst door elkaar geschud en zullen alle deelnemers een e-mail ontvangen met de naam van hun geheime persoon. We vereisen een bevestiging zodat een bot of grapjas je feestje niet kan vergallen. In de bevestigingsmail staat ook een link naar een pagina om je Secret Santa-evenement te beheren.

Kan ik combinaties uitsluiten?

Het is mogelijk bepaalde combinaties uit te sluiten, bijvoorbeeld als je niet wil dat deelnemers van hetzelfde gezin voor elkaar geschenken moeten kopen. Deze kunnen worden ingesteld als je feestje 4 of meer deelnemers heeft en je feestje nog niet gestart is. Als dat zo is vind je op de beheer pagina een balk met titel 'Bepaalde combinaties uitsluiten', als je daarop klikt krijg je een formulier om deze instellingen aan te passen. Dit kan steeds worden gewijzigd, zolang je feestje niet gestart is.

Het is niet mogelijk om de lijst van vorig jaar te hergebruiken voor dit jaar en de combinaties van vorig jaar automatisch uit te sluiten, we zien momenteel geen manier om dit toe te voegen zonder dat het verwarrend kan overkomen, excuses hiervoor.

Kan ik een verlanglijst maken?

Deelnemers ontvangen een link naar een webpagina waar ze hun geheime persoon kunnen zien. Op die pagina kunnen ze een verlanglijst opstellen en ook de verlanglijst van hun geheime persoon bekijken.

Wat als mijn maatje geen verlanglijst heeft ingegeven?

Als je maatje geen verlanglijst heeft opgegeven of niet helemaal duidelijk was over bepaalde items op zijn verlanglijst, dan kan je een berichtje naar hem/haar sturen. Op de pagina waar je kan zien wie je maatje is, heb je ook een formulier om een berichtje te versturen. Klik op "Verstuur anoniem bericht naar X" en het formulier komt tevoorschijn! Vergeet niet dat je niet mag vertellen wie je bent!

Ik krijg niet de mogelijkheid om een bericht te sturen?

Als je maatje zich heeft uitgeschreven voor emails kunnen we helaas geen mails meer sturen naar hem/haar.

Kan ik een lijst hergebruiken?

Het is mogelijk om de lijst van het voorgaande jaar te hergebruiken voor de lijst van dit jaar. Elk jaar zullen we e-mails versturen die in een link bevatten waarmee jouw lijst hergebruikt kan worden. Deze lijst kan je zelf nog naar jouw wensen aanpassen vooraleer je het nieuwe evenement aanmaakt. Je kan hier ook een email genereren met al je feestjes die je de voorbije 2 jaar hebt aangemaakt, samen met een link om ze te hergebruiken.

Hoe beheer ik mijn evenement / deelnemers?

De bevestigingsmail die naar de lijstbeheerder werd gestuurd bevat een link naar de beheerpagina van de lijst.

Werkt Secret Santa ook met een oneven aantal deelnemers?

Ja. Het maakt niet uit of je feestje bestaat uit een even of oneven aantal deelnemers. Het is namelijk niet zo dat als persoon A is toegekend aan persoon B dat persoon B ook is toegekend aan persoon A. Secret Santa gebruikt een macro om zeker te zijn dat iedereen op de lijst is toegekend aan iemand anders van de lijst. Dit werkt willekeurig. Voorbeeld: als John, Caroline en Steve zijn toegevoegd aan een feestje, dan kan John toegekend zijn aan Steve. Steve kan toegekend zijn aan Caroline. Caroline kan toegekend zijn aan John.

Ik ben mijn bevestigingsmail / link naar het feestje kwijt.

Als je de bevestigingsmail kwijt bent (deze bevat de link naar de beheerpagina van de lijst of naar het feestje waaraan je meedoet) is de wereld nog niet ontploft. Geef op deze pagina jouw mailadres in en we sturen je een mail met een overzicht van alle feestjes waaraan je meedoet en/of die je hebt aangemaakt.

Kan ik deelnemers toevoegen of verwijderen?

Je kan deelnemers toevoegen of verwijderen na het aanmaken van je evenement. Op de beheerpagina kan je een knop vinden om deelnemers te verwijderen en is er een formulier waarmee een deelnemer toegevoegd kan worden. Er is slecht één uitzondering: je kan geen deelnemers toevoegen of verwijderen wanneer de beheerder combinaties heeft uitgesloten bij het aanmaken van het evenement. Indien we dit zouden toelaten, bestaat de kans dat uitgesloten combinaties toch zouden voorvallen, daarom hebben we besloten om dit niet toe te laten.

Kan ik een e-mail opnieuw versturen?

Als een deelnemer geen e-mail heeft ontvangen kan de lijstbeheerder de e-mail opnieuw versturen vanaf de beheerpagina. Je kan ook het e-mailadres van een deelnemer wijzigen vanaf dezelfde pagina en de mail opnieuw versturen.

Als je geen bevestigingsmail hebt ontvangen, controleer dan je spam folder. Je zou de e-mail binnen enkele minuten moeten ontvangen. Nog altijd geen bevestigingsmail ontvangen? Maak dan een nieuwe lijst aan.

Kan ik alle combinaties / verlanglijsten opvragen?

Je kan de combinaties / verlanglijsten opvragen vanaf de beheerpagina. Omdat er dan niet veel "secret" meer aan is, zullen alle deelnemers zien dat de beheerder al dan niet de combinaties / verlanglijsten heeft bekeken :-)

Kan ik mijn lijst verwijderen?

Uiteraard kan dat, ga naar de beheerpagina van de lijst en gebruik de verwijderoptie. Al de gegevens met betrekking tot deze lijst zullen permanent uit ons systeem verwijderd worden.

Stel een nieuwe Secret Santa lijst op!